Καταστατικό συλλόγου




Άρθρο 1

ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ

Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ», με έδρα το Δήμο Καισαριανής, οδός Βρυούλων 125 & Φιλαδέλφειας.


Άρθρο 2

ΣΚΟΠΟΙ

1. Σκοποί του Συλλόγου είναι:
α) Η συμβολή στην ολοκληρωμένη προσχολική αγωγή, σωστή διαπαιδαγώγηση, πνευματική καλλιέργεια, εκπαίδευση και γενικά στην ομαλή εξέλιξη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών, με κριτήριο τις αξίες της συνεργίας και της αλληλεγγύης, της ανθρώπινης προόδου, της ειρήνης και της προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην εργασία, την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, καθώς και η ευαισθητοποίηση των γονέων τους σ’ αυτούς τους σκοπούς.
β) Η ανάπτυξη δράσης για την ομαλή λειτουργία όλων των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και τη δημιουργία νέων, με δωρεάν σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές, κτιριακή επάρκεια και καταλληλότητα, εξασφάλιση της τήρησης της υγιεινής και δωρεάν παροχή ποιοτικής, επαρκούς και κατάλληλης για τα παιδιά τροφής, στελεχωμένους με επαρκές, σταθερό και μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, άρτια εκπαιδευμένο και διαρκώς επιμορφούμενο, έτσι ώστε να υπηρετείται η ομαλή εξέλιξη και ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών,
γ) Η ανάπτυξη δράσης για την ένταξη στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς όλων των παιδιών των εργαζομένων και ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, εφόσον έχει υποβληθεί σχετική αίτηση.
δ) Η πάλη για την κατάργηση των τροφείων και ενάντια σε κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησης της βρεφονηπιακής και προσχολικής αγωγής και γενικότερα της εκπαίδευσης των παιδιών, αναπόσπαστο στοιχείο της οποίας αποτελεί η διεκδίκηση για την εξασφάλιση επαρκούς αποκλειστικά κρατικής χρηματοδότησης για σύγχρονους και ασφαλείς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα.
2. Μέσα για την επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου είναι:
α) Η ανάπτυξη συνεργασίας με τους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, τους γονείς, άλλους συλλόγους και σωματεία και γενικά με κάθε φορέα που επιδιώκει και δραστηριοποιείται για την εκπλήρωση των παραπάνω σκοπών.
β) Η διοργάνωση πολύμορφων εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων και γενικά δραστηριοτήτων για την προώθηση των σκοπών του Συλλόγου και την οικονομική του ενίσχυση.
γ) Η παρέμβαση, κινητοποίηση και κάθε άλλη αγωνιστική μορφή για την πραγματοποίηση των σκοπών του Συλλόγου, όπως παραστάσεις και διαμαρτυρίες σε κρατικούς φορείς και τη δημοτική και περιφερειακή αρχή με τη διεκδίκηση αιτημάτων που υπηρετούν τους σκοπούς του.
δ) Η έκδοση φυλλαδίων, εφημερίδας ή περιοδικού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.
ε) Η συγκρότηση επιτροπών για κάθε δραστηριότητα, αποτελούμενων από μέλη του Συλλόγου, και η συμμετοχή των μελών του σε επιτροπές ή ομάδες συγκροτούμενες από αντιπροσώπους φορέων που επιδιώκουν και δραστηριοποιούνται για την εκπλήρωση των παραπάνω σκοπών.
στ) Κάθε άλλη δραστηριότητα που προωθεί τους σκοπούς του Συλλόγου.



Άρθρο 3

ΜΕΛΗ

Μέλη του Συλλόγου γίνονται αυτοδίκαια: α) ο ένας ή και οι δύο γονείς ή οι δηλωθέντες ως κηδεμόνες των βρεφών και νηπίων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καισαριανής, ανεξάρτητα από φυλετική καταγωγή, εθνικότητα, θρήσκευμα και χρώμα β) ο ένας ή και οι δύο γονείς των βρεφών και νηπίων, για τα οποία έχει υποβληθεί αίτηση εγγραφής στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καισαριανής, ανεξάρτητα από φυλετική καταγωγή, εθνικότητα, θρήσκευμα και χρώμα.


Άρθρο 4

ΠΟΡΟΙ

Πόροι του Συλλόγου είναι:
α) Οι εγγραφές και συνδρομές των μελών.
β) Οι προαιρετικές εισφορές των μελών.
γ) Οι δωρεές, κληρονομιές και επιχορηγήσεις από οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, εφόσον γίνονται αποδεκτές με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
δ) Τα έσοδα από διάφορες εκδόσεις, εκδηλώσεις και καμπάνιες του Συλλόγου.
ε) Κάθε άλλο έσοδο που βασίζεται σε νόμιμη αιτία, εφόσον εγκρίνεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Άρθρο 5

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

1. Κάθε μέλος έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στις Γενικές Συνελεύσεις, να παίρνει μέρος στις συζητήσεις και ψηφοφορίες, να εκλέγει και να εκλέγεται και γενικά να συμμετέχει στις δραστηριότητες του Συλλόγου αυτοπροσώπως και να προωθεί τους σκοπούς του.
2. Τα μέλη έχουν την υποχρέωση να καταβάλουν την ετήσια συνδρομή τους.
Το δικαίωμα εγγραφής και η ετήσια συνδρομή ορίζεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Τα σχετικά ποσά μπορούν να αυξομειώνονται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
Ως έτος νοείται το σχολικό έτος.
3. Κάθε μέλος έχει την υποχρέωση να τηρεί του όρους του παρόντος Καταστατικού, να προωθεί και να προασπίζεται τους σκοπούς του Συλλόγου.


Άρθρο 6

ΑΠΟΒΟΛΗ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ

            1. Το μέλος που παραβιάζει τις διατάξεις του παρόντος Καταστατικού ή αναπτύσσει δραστηριότητα που έρχεται σε αντίθεση με τους σκοπούς του Συλλόγου, αποβάλλεται και διαγράφεται από το Σύλλογο με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, η οποία λαμβάνεται με πλειοψηφία των 3/4 των παρόντων μελών, αφού προηγουμένως το εν λόγω μέλος κληθεί σε απολογία.
2.  Παύουν να είναι μέλη του Συλλόγου.
α) Όσοι το ζητήσουν με γραπτή αίτησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο.
β) Όσοι καθυστερούν την καταβολή της συνδρομής τους για χρονικό διάστημα άνω του έτους και μετά από 15 ημέρες από την ειδοποίηση τους από το Διοικητικό Συμβούλιο.


Άρθρο 7

ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Όργανα του Συλλόγου είναι:
α) Η Γενική Συνέλευση, β) το Διοικητικό Συμβούλιο, γ) η Ελεγκτική Επιτροπή.

Άρθρο 8

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

            1. Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο και κυρίαρχο όργανο του Συλλόγου.
            2. Η Γενική Συνέλευση συνέρχεται τακτικά μία φορά ετησίως, μέσα στο πρώτο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς, και έκτακτα, όποτε κρίνεται αναγκαίο από το Διοικητικό Συμβούλιο ή όταν το ζητήσει το 1/5 των ταμειακά τακτοποιημένων μελών. Στην τελευταία περίπτωση το Διοικητικό Συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να συγκαλέσει τη Γενική Συνέλευση μέσα σε 10 ημέρες από την υποβολή της αίτησης. Αν το Διοικητικό Συμβούλιο αρνηθεί, το αρμόδιο Δικαστήριο εξουσιοδοτεί τους αιτούντες να συγκαλέσουν οι ίδιοι Γενική Συνέλευση ορίζοντας συγχρόνως τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
            3. Η Γενική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία όταν συμμετέχει το 1/3 τουλάχιστον των ταμειακά τακτοποιημένων μελών. Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί η απαρτία και στη δεύτερη επαναληπτική, συγκαλείται νέα Γενική Συνέλευση την αντίστοιχη ημέρα της επόμενης εβδομάδας, στον ίδιο τόπο και χρόνο, με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης, οπότε βρίσκεται σε απαρτία με όσα μέλη είναι παρόντα.
4. Η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης πρέπει να ανακοινώνεται στα μέλη πριν από εύλογο χρόνο, με γραπτή πρόσκληση που πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρει τον τόπο, την ημέρα, την ώρα και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και η οποία αναρτάται σε όλους τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του Δήμου Καισαριανής.
            5. Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης διευθύνει τριμελές Προεδρείο που εκλέγεται με ανάταση του χεριού και αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα και ένα μέλος. Ο κάθε ένας εκλέγεται χωριστά.
 6. Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, με ανάταση του χεριού. Μυστική ψηφοφορία διεξάγεται για τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου, καθώς και για προσωπικά ζητήματα.


Άρθρο 9

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

1. Εκλέγει το Προεδρείο που διευθύνει τις εργασίες της.
2. Εγκρίνει ή απορρίπτει τον απολογισμό του Διοικητικού Συμβουλίου.
3. Εγκρίνει ή απορρίπτει τον προϋπολογισμό και απαλλάσσει το Διοικητικό Συμβούλιο από κάθε ευθύνη σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής.
4. Εκλέγει και ανακαλεί τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής.
5. Αποφασίζει για την αποβολή και τη διαγραφή των μελών του Συλλόγου.
6. Αποφασίζει για την τροποποίηση του Καταστατικού και τη διάλυση του Συλλόγου.
7. Αποφασίζει για κάθε θέμα που δεν ανήκει ρητά στην αρμοδιότητα άλλου οργάνου του Διοικητικού Συμβουλίου.


Άρθρο 10

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

            1. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από εφτά (7) μέλη. Η θητεία του διαρκεί δύο (2) έτη. Την εκλογή του, τη βεβαιώνει το ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο με ευθύνη του.
            2. Το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο συνέρχεται με ευθύνη του πρώτου σε ψήφους Συμβούλου του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού μέσα σε χρονικό διάστημα οκτώ (8) ημερών από την εκλογή του, εκλέγει Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γενικό Γραμματέα, Ειδικό Γραμματέα και Ταμία και συγκροτείται σε σώμα. Σε περίπτωση που αυτός δεν συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο μέσα στην παραπάνω προθεσμία, την ευθύνη της σύγκλησης αναλαμβάνει ο πρώτος σύμβουλος του δεύτερου συνδυασμού.
3. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ανακαλούνται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, η οποία λαμβάνεται με πλειοψηφία των 2/3 των παρόντων μελών.
4. Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει τακτικά μία φορά το μήνα τουλάχιστον και έκτακτα όσες φορές παραστεί ανάγκη. Συνέρχεται μετά από πρόσκληση του Προέδρου ή μετά από αίτηση τριών συμβούλων, στην οποία αναγράφονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Στην τελευταία περίπτωση, ο Πρόεδρος έχει την υποχρέωση να συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο μέσα σε χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών από την υποβολή της αίτησης.
5. Το Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται σε απαρτία, εφόσον κατά τη συνεδρίαση παρίστανται τρία τουλάχιστον μέλη. Οι αποφάσεις του λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών. Σε περίπτωση ισοψηφίας, υπερισχύει.η ψήφος του Προέδρου.
6. Σε περίπτωση παραίτησης κάποιου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, καλείται προς αναπλήρωση, με φροντίδα του Προέδρου, το πρώτο κατά σειρά επιλαχόν μέλος κατά τις αρχαιρεσίες. Εάν δεν υπάρχουν επιλαχόντες, καλείται η Γενική Συνέλευση να εκλέξει αντικαταστάτη του παραιτηθέντος μέλους. Πάντων του Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να λειτουργεί με τον αριθμό των μελών που απαιτούνται για την επίτευξη απαρτίας.


Άρθρο 11

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

1. Διοικεί υπεύθυνα το Σύλλογο σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Καταστατικού και αποφασίζει για κάθε θέμα που αφορά την εκπλήρωση και προώθηση των σκοπών του Συλλόγου.
2. Εκτελεί τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο για την επίλυση τυχόν προβλημάτων κατά τη λειτουργία και δραστηριότητα του Συλλόγου.
3. Διαχειρίζεται την περιουσία του Συλλόγου, καθορίζει και εγκρίνει τις δαπάνες, αποφασίζει για την αποδοχή τυχόν δωρεών, κληρονομιών και επιχορηγήσεων προς το Σύλλογο.
4. Συστήνει Επιτροπές μόνιμες ή κατά περίπτωση για την καλύτερη προώθηση των σκοπών του Συλλόγου και αποφασίζει για τη συμμετοχή μελών του Συλλόγου σε επιτροπές ή ομάδες συγκροτούμενες από αντιπροσώπους φορέων που επιδιώκουν και δραστηριοποιούνται για την εκπλήρωση των σκοπών του.
5. Αποφασίζει για την έκδοση φυλλαδίων, εφημερίδας ή περιοδικού του Συλλόγου, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.
6. Συντάσσει τον απολογισμό δράσης του και τον προϋπολογισμό, τα οποία υποβάλλει προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση.
7. Μπορεί να αποφασίσει την κατάρτιση εσωτερικών κανονισμών για τη λειτουργία του Συλλόγου, οι οποίοι εγκρίνονται από τη Γενική Συνέλευσή.
8. Τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου υπογράφονται από όλα τα παρόντα μέλη.

Άρθρο 12

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

            1. Εκπροσωπεί το Σύλλογο ενώπιον κάθε δικαστικής και διοικητικής αρχής και ενώπιον τρίτων
            2. Συγκαλεί και προεδρεύει στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και καταρτίζει την ημερήσια διάταξη μαζί με τον Γενικό Γραμματέα.
3. Οργανώνει τις δραστηριότητες του Συλλόγου με στόχο την εκπλήρωση και προώθηση των σκοπών του.
4. Λαμβάνει μέτρα για την εκτέλεση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης.
5. Υπογράφει μαζί με τον Γενικό Γραμματέα κάθε έγγραφο που σχετίζεται με τη δραστηριότητα του Συλλόγου.


Άρθρο 13

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ

Ο Αντιπρόεδρος αναπληρώνει τον Πρόεδρο σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του τελευταίου.

Άρθρο 14

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

1. Φυλάσσει τα αρχεία και τη σφραγίδα του Συλλόγου, καθώς και το μητρώο των μελών.
2. Καταρτίζει την ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου μαζί με τον Πρόεδρο.
3. Υπογράφει μαζί με τον Πρόεδρο κάθε έγγραφο που σχετίζεται με τη δραστηριότητα του Συλλόγου.
4. Χειρίζεται την αλληλογραφία του Συλλόγου.
5. Φροντίζει για την περίληψη των συζητήσεων και αποφάσεων.

Άρθρο 15

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

1. Τηρεί τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.
2. Αναπληρώνει τον Γενικό Γραμματέα σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του τελευταίου.

Άρθρο 16

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΑΜΙΑ

1. Τηρεί τα ταμειακά βιβλία και εισπράττει με διπλότυπες αποδείξεις τις συνδρομές, οι οποίες φέρουν την υπογραφή του και τη σφραγίδα του Συλλόγου.
2. Αναλύει τα έσοδα και τις δαπάνες του Συλλόγου σε μηνιαία και ετήσια βάση.
3. Για κάθε διακίνηση χρημάτων ή της περιουσίας του Συλλόγου είναι υποχρεωτική η υπογραφή του Προέδρου και του Ταμία.

Άρθρο 17

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

1. Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου -διενεργούνται πριν από τη λήξη των δύο (2) ετών θητείας των οργάνων του συλλόγου με μυστική ψηφοφορία των ταμειακά τακτοποιημένων μελών και με το σύστημα της απλής αναλογικής.
2. Οι εκλογές μπορούν να διεξαχθούν με περισσότερα από ένα ψηφοδέλτια αντίστοιχων συνδυασμών ή και με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων αναγράφονται κατ’ απόλυτη αλφαβητική σειρά του επωνύμου τους.
3. Στις εκλογές μπορούν να ψηφίσουν ο ένας ή και δύο γονείς του βρέφους ή νηπίου.
4. Οι αρχαιρεσίες διενεργούνται βάσει καταλόγων των ταμειακά τακτοποιημένων μελών.
5. Η ανακοίνωση για τη διενέργεια των αρχαιρεσιών κοινοποιείται δέκα (10) ημέρες πριν από την ημέρα που ορίσθηκε και όσα μέλη επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα, σε συνδυασμό ή μεμονωμένα, υποχρεούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο τρεις (3) τουλάχιστον ημέρες πριν από τις αρχαιρεσίες.
6. Κάθε τακτικό, μέλος μπορεί να εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο, εφόσον έχει εξοφλήσει, τις συνδρομές του μέχρι και την ημέρα κατάθεσης της υποψηφιότητάς του.
7. Στο Διοικητικό Συμβούλιο δεν μπορούν να εκλεγούν και οι δύο γονείς του βρέφους ή νηπίου. Σε περίπτωση εκλογής και των δύο, εκλέγεται αυτός με τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, ενώ τη θέση του άλλου γονέα καταλαμβάνει ο επόμενος κατά σειρά προτίμησης υποψήφιος του ίδιου ψηφοδελτίου.
8. Επιτυχόντες θεωρούνται όσοι έχουν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης στο ψηφοδέλτιο.
9. Οι μεμονωμένοι υποψήφιοι μπορούν να εκλεγούν μόνο εφόσον συγκεντρώσουν τον αριθμό ψήφων που αντιστοιχεί στο εκλογικό μέτρο (ν+1).
10. Σε περίπτωση ισοψηφίας γίνεται κλήρωση μεταξύ των ισοψηφησάντων από την Εφορευτική Επιτροπή.
11. Δικαίωμα να εκλέγουν έχουν όλα τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη, τα οποία μπορούν να καταβάλουν τις συνδρομές τους μέχρι την ημέρα διεξαγωγής των αρχαιρεσιών.
12. Η ψηφοφορία είναι μυστική και διενεργείται, ανάλογα με τη φύση των εργασιών των μελών, στο χρόνο που θα ορίσει η Εφορευτική Επιτροπή.
13. Κάθε μέλος προσέρχεται αυτοπρόσωπα και ψηφίζει θέτοντας σταυρό δίπλα στο όνομα του υποψηφίου.
14. Κάθε μέλος που ψηφίζει υπογράφει σε ειδικά τηρούμενη κατάσταση ψηφισάντων.
15. Την ανακήρυξη των υποψηφίων και των επιτυχόντων διενεργεί τριμελής Εφορευτική Επιτροπή. Μετά το πέρας της ψηφοφορίας γίνεται καταμέτρηση και διαλογή των ψήφων. Μετά τη διαλογή συντάσσεται κατάλογος των ψηφισθέντων κατά σειρά επιτυχίας. Κατά τις αρχαιρεσίες εκλέγονται πέντε τακτικά και πέντε αναπληρωματικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατά σειρά προτίμησης και με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Άρθρο 18

ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Για τη διεξαγωγή των εκλογών εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση 3μελής Εφορευτική Επιτροπή, που προετοιμάζει και διεξάγει τις εκλογές. Τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι.

Άρθρο 19

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Από τη συγκαλούμενη Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 8 του παρόντος, εκλέγεται ταυτόχρονα με το Διοικητικό Συμβούλιο, με μυστική ψηφοφορία και με το σύστημα της απλής αναλογικής, και 3μελής Ελεγκτική Επιτροπή, η οποία ακολουθεί τη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου και έχει ως αποστολή τον έλεγχο της οικονομικής και λογιστικής διαχείρισης του Συλλόγου. Προς επίτευξη του σκοπού αυτού δικαιούται ανά πάσα στιγμή να λαμβάνει γνώση των διαχειριστικών στοιχείων και λογαριασμών εν γένει, υποχρεούται δε κατά τη συνερχόμενη για το σκοπό αυτό Γενική Συνέλευση να υποβάλει σχετική έκθεση ελέγχου. Η Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγει με ευθύνη της τον Πρόεδρό της.

Άρθρο 20

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Τροποποίηση του Καταστατικού γίνεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, που συγκαλείται για το σκοπό αυτό και η οποία βρίσκεται σε απαρτία με την παρουσία των μισών τουλάχιστον ταμειακά τακτοποιημένων μελών. Η απόφαση για τροποποίηση του Καταστατικού λαμβάνεται με πλειοψηφία των 3/4 των παρόντων.


Άρθρο 21

ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η διάλυση του Συλλόγου επέρχεται αυτοδίκαια, όταν τα μέλη του μειωθούν κάτω των 10. Επίσης, η διάλυση αποφασίζεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, που συγκαλείται για το σκοπό αυτό και η οποία βρίσκεται σε απαρτία με την παρουσία των μισών τουλάχιστον ταμειακά τακτοποιημένων μελών. Η απόφαση για διάλυση του Συλλόγου λαμβάνεται με πλειοψηφία των 3/4 των παρόντων. Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει και για την τύχη της περιουσίας του Συλλόγου.

Άρθρο 22

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Σύλλογος έχει κυκλική σφραγίδα, που στην περιφέρεια φέρει την επωνυμία του.

Άρθρο 23

Όλα τα έξοδα που έχουν πραγματοποιηθεί ως τη σύσταση του Συλλόγου θα υπολογίζονται ως έξοδά του. Τα έξοδα αυτά θα ελεγχθούν από το πρώτο αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο και από την Ελεγκτική Επιτροπή.

Άρθρο 24

Για όσα θέματα δεν υπάρχει πρόβλεψη στις διατάξεις του παρόντος Καταστατικού, ρυθμίζονται σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα και την ισχύουσα νομοθεσία

Άρθρο 25

Το παρόν Καταστατικό, αποτελούμενο από 25 άρθρα, εγκρίθηκε και ψηφίστηκε κατ’ άρθρο και στο σύνολό του από τα Ιδρυτικά Μέλη κατά τη συνεδρίασή τους στην Καισαριανή Αττικής στις ……………………………. ….. και υπογράφεται ως έπεται:




­Το παρόν Καταστατικό περιέχει είκοσι πέντε ( 25 ) άρθρα, εγκρίθηκε κατ’ άρθρο και στο σύνολό του στη συνεδρίαση των ιδρυτικών του μελών, η οποία έλαβε χώρα την  …. /…. / 2018, ημέρα………………………και ώρα……….μεσημβρινή και εντός του Α΄ Παιδικού Σταθμού, ………………………………………………… και υπογράφεται ως ακολούθως.
,……/……/ 2018.
1


2


3


4


5


6


7


8


9


10


11


12


13


14


15


16


17


18


19


20


21


22


23


24


25


26


27


28


29


30


31


32


33


34


35


36


37


38


39


40
















Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/1/2022

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ