Ανακοίνωση


Στις 06/12/2019, πραγματοποιήθηκε Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα τη λειτουργία του Νομικού Προσώπου κοινωνικής πολιτικής του Δήμου (Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, Κέντρο Συμβουλευτικής ΑΜΕΑ) «Λ. Μανωλίδης».
Το Δημοτικό Συμβούλιο παρακολούθησαν μέλη από την Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου, γονείς βρεφών και νηπίων καθώς και γονείς που τα παιδιά τους είναι ανάμεσα στα 35 βρέφη που παραμένουν, 4 μήνες τώρα, εκτός δομών.

Αγαπητοί γονείς,
Παραθέτουμε κάποια γεγονότα που συνέβησαν το περασμένο διάστημα, παρουσία γονιών, καθώς και τί αποδείχτηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβούλιου.

ü  Στις 13/09/2019, μετά από κάλεσμα του Δημάρχου κ.Βοσκόπουλου, στο χώρο του Δημαρχείου παραβρεθήκαν γονείς των 35 βρεφών που παραμένουν εδώ και 4 μήνες εκτός δομής. Σ΄ αυτή τη συνάντηση ο κ. Βοσκόπουλος εισηγήθηκε στους παρευρισκόμενους γονείς ότι πληροφορήθηκε το «θέμα» στις αρχές Σεπτέμβρη, αφού ανέλαβε τα καθήκοντα του ως νέος Δήμαρχος, ότι κάνει ότι μπορεί για να επιλύσει το ζήτημα λέγοντας ότι η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου δεν είχε κάνει καμία ενέργεια. Στο τέλος κάλεσε τους γονείς να κάνουν υπομονή , λέγοντας ότι σε 2 μήνες θα υπάρχει λύση για να μπουν σε δομή όλα τα βρέφη.
Τι αποκαλύφθηκε από τις τοποθετήσεις και παρεμβάσεις δημοτικών σύμβουλων και φορέων κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβούλιου.
1ον Ο κ. Βοσκόπουλος ήταν ενήμερος από τις 22 Ιούλιου 2019 καθώς ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου του Ν.Π «Λ. Μανωλίδης» και είχε πλήρης ενημέρωση από τη πρώτη στιγμή.

Άρα ο κ.Βοσκόπουλος στις 13/09 παραπληροφορούσε συνειδητά τους γονείς .
2ον Όπως ο ίδιος παραδέχτηκε είχε πάρει μέρος, μετά από κάλεσμα, της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου στις διαπραγματεύσεις (μέσα στον Αύγουστο του 2019) με ιδιοκτήτες ακινήτου στη Φορμίωνος, που επρόκειτο να νοικιαστεί για να αξιοποιηθεί ως βρεφικός σταθμός. Η απερχόμενη διοίκηση, είχε προβλέψει και δεσμεύσει τις απαραίτητες δαπάνες για την ενοικίαση και  διαμόρφωση του νέου βρεφικού σταθμού. Επίσης ανέφερε ότι τις διαπραγματεύσεις τις συνέχισε αφού ανέλαβε και τυπικά χρέη Δήμαρχου και δεν ευοδωθήκαν γιατί το κόστος ήταν μεγάλο για τον Δήμο!

Άρα υπήρχε  λύση, αλλά ήταν ακριβή!!
ü  Στις 21/10/2019, στην ενημέρωση γονέων στον Βιοκλιματικό Παιδικό Σταθμό παραβρέθηκε ο κ. Βοσκόπουλος και του έγιναν ερωτήσεις. Μια από τις ερωτήσεις ήταν για το αν έχει βρεθεί χώρος για τα 35 βρέφη που είναι εκτός. Ο κ. Βοσκόπουλος απάντησε καταφατικά λέγοντας ότι τα βρέφη θα εγκατασταθούν στο Κέντρο Συμβουλευτικής των ΑΜΕΑ, και τα ΑΜΕΑ θα μεταφερθούν σε άλλο χώρο! Στην επιμονή των γονιών για παραπάνω λεπτομέρειες είπε ότι το σχέδιο έχει εγκριθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, την Κοινωνική Υπηρεσία και είναι και με την σύμφωνη γνώμη των γονιών των παιδιών ΑΜΕΑ!!!
Τι αποκαλύφθηκε από τις τοποθετήσεις και παρεμβάσεις δημοτικών σύμβουλων και φορέων κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβούλιου:
1ον Ποτέ η Τεχνική Υπηρεσία δεν είχε πάει να δει το χώρο άρα δεν είχε εγκριθεί η μετεγκατάσταση των ΑΜΕΑ .
2ον Οι γονείς των ΑΜΕΑ είχαν διαφωνήσει κατηγορηματικά από τις αρχές του Οκτωβρίου που τους είχε προταθεί η αλλαγή του χώρου και είχαν συναντηθεί και με τον Δήμαρχο για να διαμαρτυρηθούν.
Τι αποκαλύπτεται από όλα τα παραπάνω !!
Σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως είναι το δικαίωμα όλων των βρεφών και νηπίων να βρίσκονται σε παιδαγωγικές δομές, σε μια κατεξοχήν αγωνιά των γονιών ο κ. Βοσκόπουλος δεν δίστασε να παραπληροφορήσει, να διαστρεβλώσει τα πραγματικά γεγονότα, να αποποιηθεί ευθύνες, να κάνει προσπάθεια να διχάσει ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Τελικά, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε σχέση με τη στέγαση των 35 βρεφών που έχουν μείνει ως σήμερα εκτός δομών, ο Δήμαρχος κος Βοσκόπουλος ανέφερε ότι πλέον βρέθηκε καινούργιος χώρος για τη στέγαση νέας δομής Βρεφικού Σταθμού (στις πρώην αποθήκες της UNICEF στην οδό Ανδρ. Δημητρίου) και ότι οι διαδικασίες για τη μίσθωση και διαμόρφωση του χώρου θα ξεκινήσουν άμεσα, χωρίς όμως να καταθέσει καμία γραπτή εισήγηση.
Ως Σύλλογος Γονέων έχουμε σοβαρές ανησυχίες μιας και στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της πρότασης ή έγκριση της τεχνικής υπηρεσίας. Με δεδομένο ότι το πρόβλημα για τα παιδία και τους γονείς παραμένει και είναι σοβαρό
Ζητάμε:
1. να ξεκινήσουν,  χωρίς άλλο χάσιμο χρόνου, οι απαραίτητες διαδικασίες
2. να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις για μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους Σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/1/2022

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ