ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΤΗΣ 1ης ΜΕΡΑΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

https://syllogosvrefonipiakonkaisarianis.blogspot.com  & fb: Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων βρεφών και νηπίων Καισαριανής,  email: sylvrefnipkessarianis@gmail.com  



ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΤΗΣ 1ης ΜΕΡΑΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΩΝ
ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ !!
Από το πρωί της 25/05, έχουμε δεχτεί δεκάδες τηλεφωνήματα και email από γονείς, που προσπάθησαν να κάνουν τις εγγραφές/επανεγγραφές των παιδιών τους με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσα από την νέα πλατφόρμα του Νομικού Προσώπου. Ανάμεσα σε άλλα οι γονείς μας κατήγγειλαν :
1)    Ότι δεν μπορούσαν να μπουν στο σύστημα για ώρες. Κάτι που έγινε κατορθωτό 3 ώρες μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας, δηλαδή από τις 11.00 λειτούργησε τελικά στις 14.00. Έτσι, μέχρι το μεσημέρι είχαν κατορθώσει να εγγραφούν ελάχιστοι γονείς ίσως λιγότεροι από τα δάκτυλα του ενός χεριού.
2)    Δεν μπορούσαν να βρουν (πριν ανοίξει η πλατφόρμα) τα απαραίτητα πρότυπα έγραφα όπως τη Βεβαίωση Παιδίατρου, τη Δήλωση Παραλαβής, την Κατάσταση Υγείας Παιδιού (συμπληρωνότανε από το γονιό), το Έντυπο Ένστασης.
3)    Όταν τελικά λειτούργησε, υπήρχε πρόβλημα με τις επανεγγραφές, δεν υπήρχε διασταύρωση των στοιχείων των παιδιών με το αν είναι επανεγγραφές ή όχι, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζει την αίτηση ως Νέα  Εγγραφή  (υπενθυμίζουμε υπάρχει διαφορετική μοριοδότηση).
Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, που ίσως λυθούν τις επόμενες μέρες, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά που μας απασχολούν και προσπαθούμε με την παρέμβαση μας προς τους αρμόδιους Δημοτικούς Συμβούλους που είναι αντιπρόσωποι στο ΝΠΔΔ «Λ. ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ» να μας λυθούν και να διορθωθούν, όπως:.
1)    Για το Εκκαθαριστικό Σημείωμα (Ε1) να ισχύσει ότι και τις προηγούμενες χρόνιες. Υπάρχουν γονείς που για αντικειμενικούς λόγους δεν έχουν προχωρήσει την υποβολή της φορολογικής τους δηλώσεις πχ Ελεύθεροι Επαγγελματίες. Όσες αιτήσεις δεν έχουν το απαραίτητο αποδεικτικό φορολογικό έντυπο της τρέχουσας χρήσης, να μπορούν να υποβάλουν την αίτηση με της προηγούμενης χρόνιας Εκκαθαριστικό Σημείωμα και ΟΧΙ  να απορρίπτονται.
2)    Τα δικαιολογητικά για τους Ελευθέρους Επαγγελματίες, που μεταξύ άλλων, προβλέπουν την υποβολή βεβαίωσης από τον Ασφαλιστικό
τους φορέα, χωρίς να παίρνεται υπόψη ότι η βεβαίωση δεν δίνεται ηλεκτρονικά και αν υπάρχουν οφειλές δεν δίνεται καθόλου .
3)    Τέλος, αναρωτιόμαστε γιατί μετά από όλο αυτό τον μαραθώνιο να απαιτείται και η ταχυδρόμηση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών; Τι σόι εκσυγχρονισμός είναι αυτός; Και τι θα στοιχίσει στο ΝΠΔΔ «Λ. ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ» αυτό το πρόγραμμα που δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί, δεν έχει δοκιμαστεί σε άλλη δομή και προφανώς συνιστά πειραματισμούς κατώτερους των περιστάσεων;
 Καισαριανή, 26/05/2020
Η Δ.Ε

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/1/2022

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ