ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στα γραφεία της ΚΤΥΠ Α.Ε

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ
 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ
 ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ 
ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στα γραφεία της ΚΤΥΠ Α.Ετην Δευτέρα 13/7/2020 στις 9.30 π.μ
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 02/07/2020 έγινε ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή για το ζήτημα της δίχρονης προσχολικής αγωγής και τους όρους με τους οποίους θα υλοποιηθεί από Σεπτέμβρη υποχρεωτικά και στην πόλη μας. 
Παρόντες ήταν όλοι οι φορείς της πόλης που έχουν άμεση σχέση με το θέμα, ενώ ο Σύλλογός μας μαζί με γονείς κατέθεσε και το ψήφισμα με τις πάνω από 100 υπογραφές που είχαν μαζευτεί. Τι συμπεράσματα βγήκαν :
• Η δημοτική αρχή έχει δεχτεί αδιαμαρτύρητα τα γνωστά ΤΣΙΓΚΙΝΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ως αίθουσες κατάλληλες να φιλοξενήσουν τα παιδιά μας. Μάλιστα ο ίδιος ο Δήμαρχος επιχειρηματολόγησε για το πόσο σύγχρονες υποδομές και πιστοποιημένες είναι! Ενώ όλοι ξέρουμε ότι είναι φτηνές λαμαρινοκατασκευές , που δεν μπορούν να συνδεθούν ούτε με δίκτυο θέρμανσης.
• Οι αίθουσες δεν είναι 11 (9 για τα τυπικά νηπιαγωγεία και 2 για το Ειδικό Νηπιαγωγείο) αλλά μόλις 6 και με καμία πρόβλεψη για την ειδική αγωγή!
• Τα τμήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι 25αρια καθώς ο νέοςεκπαιδευτικός νόμος, αλλά και η μη πρόσληψη νέων εκπαιδευτικών το έχουν προεξοφλήσει. Βέβαια, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας μίλησε για 18άρια τμήματα αγνοώντας προφανώς το χάσιμο ήδη τμημάτων στα δημοτικά σχολεία της πόλης!
• Στα νηπιαγωγεία δεν προβλέφθηκαν συμπληρωματικοί βοηθητικοί χώροι (σίτισης, ξεκούρασης), αντιθέτως και εκεί που υπάρχουν τέτοιοι χώροι π.χ. 7ο νηπιαγωγείο, η δημοτική αρχή προτίθεται να τους μετατρέψει σε επιπλέον αίθουσες 
• Η απόφαση για την τοποθέτηση αυτών των 6 αιθουσών είναι να τοποθετηθούν 2! μέσα στο 1ο Νηπιαγωγείο, όπου θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα αυλισμού των (προ)νηπίωνενώ το σύνολο των νηπίων και των μαθητών εντός του Βενιζέλου θα αγγίξει τα 600άτομα, με ότι αυτό συνεπάγεται και για την ασφαλή τους διαφυγήσε περίπτωση έκτακτης εκκένωσης του χώρου!
• Η παρέμβαση δημοτικών συμβούλων και κινήματος σε προηγούμενη συνεδρίαση, απέδειξαν ότι δεν είναι μονόδρομος όσα θέτει η ΚΤΥΠ αφού εξασφαλίστηκε τελικά η τοποθέτηση αίθουσας στο 3ονηπιαγωγείο όπου οι εγγραφές ήταν σχεδόν διπλάσιος από την χωρητικότητά του. Έπρεπε βέβαια η Δημοτική Αρχή να διαθέσεικονδύλι για την ενοικίαση κατάλληλου γερανού!
Μπορεί η δημοτική αρχή να νίπτει τα χείρας της ή να κομπάζει για το τίποτα ή να καθησυχάζει τους γονείς για να αποφύγει τα δύσκολα, όμως εμείς λέμε και επιμένουμε :
Τα παιδιά μας δεν τα στοιβάζουμε σε κλουβιά. Δεν είναι αυτό τοσχολείο που ονειρευόμαστε!
✓ Να αντικατασταθούν τα τσίγκινα κλουβιά (και αυτά που προβλέπονται και αυτά που ήδη υπάρχουν σε 3ο και 7ο νηπ.) μεπροκατασκευές Βαρέως Τύπου, για να μπουν άμεσα το Σεπτέμβρη. Να βρει ο Δήμος το επιπλέον κόστος που απαιτείται
✓ Παράλληλα άμεσα να αναζητηθούν κατάλληλοι χώροι για την ανέγερση σύγχρονων σχολικών κτηρίων, ώστε η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, για τα νήπια των 4-6 χρόνων να αποκτήσει την κτηριακή της αυτοτέλεια!
Η Καισαριανή έχτισε τα σχολεία της με αγώνες και όχι με τεμενάδες. Στον δρόμο αυτόν πορευόμαστε!  
Θέλουμε σχολεία που να συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των παιδιών μας, σχολεία που να πληρούν τις σωστές κτιριακές προδιαγραφές και συνθήκες υγιεινής. Τμήματα των 15 μαθητών, βοηθητικούς χώρους και μόνιμο βοηθητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, επαρκείς αύλιους χώρους με τον κατάλληλο εξοπλισμό. 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΚΤΥΠ ( Φαβιέρου 30 , Αθήνα ) στις 9.30 π.μ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/1/2022