ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

https://syllogosvrefonipiakonkaisarianis.blogspot.com &fb: Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων βρεφών και νηπίων Καισαριανής, email: sylvrefnipkessarianis@gmail.com

 

Καισαριανή, 16/11/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς,

 

Όλους τους τελευταίους μήνες καλούμαστε να σηκώσουμε το βάρος της ευθύνης για την πανδημία και τα μέτρα προστασίας, την πίεση από τις εργασίες μας και τη μείωση εισοδημάτων, την προφύλαξη των παππούδων, των γιαγιάδων και των ευπαθών ομάδων. Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ καλπάζει και συνεχίζουν να μας κουνάνε το δάχτυλο.

 

Ενώ εδώ και τόσους μήνες Κυβέρνηση και Δήμος δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο ώστε να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι παιδαγωγικές  δομές, όπως :

·      Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων test στους Παιδικούς Σταθμούς με ευθύνη της κυβέρνησης .

·      Προσλήψεις παιδιάτρων σε όλους τους παιδικούς σταθμούς!

·      Προσλήψεις όλου του αναγκαίου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή δουλειά ώστε να διασφαλίζονται οι απαιτούμενοι όροι υγιεινής και ασφάλειας!

·      Να λυθούν ΤΑΧΥΤΑΤΑ τα διάφορα προβλήματα (υποδομής, εξοπλισμού, αιθουσών) σε Παιδικούς Σταθμούς!

·      Να απαλλοτριωθούν κατάλληλοι χώροι για τη δημιουργία ή κατασκευή νέων Παιδικών Σταθμών!

·      Μείωση της αναλογίας παιδιών και παιδαγωγών στους παιδικούς σταθμούς και δημιουργία ολιγομελών τμημάτων για την αποφυγή του συγχρωτισμού στην τάξη, στο παιχνίδι, στη σίτιση, στον ύπνο και τις δραστηριότητες στην αυλή!

·      Χορήγηση με επάρκεια όλων των απαιτούμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας για τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών!

 

Τα παραπάνω τα αντιμετωπίζουν ως κόστος όμως ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ των παιδιών μας δεν είναι «κόστος» που πρέπει να αποφευχθεί, λέμε εμείς !

 

Αντί να κάνουν όλα τα παραπάνω προχώρησαν σε ΑΝΕΞΟΔΑ  ΜΕΤΡΑ όπως των κλείσιμο των παιδαγωγικών δομών και σχολειών με το πρόσχημα μάλιστα ότι συνωστίζονται οι γονείς!!!

 

Για δεύτερη φορά εμείς και τα παιδιά μας βρισκόμαστε μπροστά στο κλείσιμο των δομών της προσχολικής αγωγής, για δεύτερη φορά τα παιδιά μας καλούνται να μείνουν κλεισμένα σε τέσσερις τοίχους, μακριά από τον οργανωμένο παιδαγωγικό χώρο, μακριά από τους φίλους και τις δασκάλες τους.


Συνάδελφοι γονείς ,

 

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση, που δεν πήρε κανένα μέτρο για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία,

ü  που στοίβαξε 25 παιδιά μέσα σε σχολικές αίθουσες, σε παιδικούς σταθμούς, ακόμα και σε κοντέινερ εν μέσω πανδημίας,

ü  που δεν μερίμνησε για τη διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τέστ ακόμα και εκεί που έκλειναν τμήματα λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων,

ü  που δεν φρόντισε να παρθεί κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς,

ü  που δεν πήρε κανένα μέτρο για την ασφάλεια του λαού και των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,

ü  που έστειλε τα ΜΑΤ στους υγειονομικούς που διεκδικούν να θωρακιστεί το σύστημα Υγείας,

ü  που δε δίστασε να ρίξει χημικά σε γονείς και μαθητές,

 

Τώρα παίρνει την απαράδεκτη απόφαση να απαγορεύσει τον αγωνιστικό εορτασμό της 17ης Νοέμβρη, μια απόφαση που θυμίζει άλλες εποχές! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ  ΤΩΡΑ !

 

 

Αυτές τις μέρες ο λαός μας, οι φορείς του λαϊκού  κινήματος τιμούν πολύμορφα, με όλα τα μέσα προστασίας, την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αυτές τις μέρες οι παιδαγωγοί των παιδιών μας, μέσα από ιστορίες, αφηγήσεις, τραγούδια, ζωγραφιές κ.ά θα έκαναν προσπάθεια να μεταφέρουν τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στα παιδιά μας μέσα στον φυσικό τους χώρο, στους παιδικούς σταθμούς.

Αυτό το όμορφο βάρος πέφτει σε εμάς. Εμπνεόμαστε από τα διδάγματα του Νοέμβρη, συζητάμε με τα παιδιά μας για τα οράματα του Πολυτεχνείου, για την αξία, την ομορφιά  της διεκδίκησης και του αγώνα. Ακόμα και μέσα από την αφήγηση,  μέσα από το παιχνίδι και τα τραγούδια, από τις διηγήσεις των παππούδων και των γιαγιάδων.

 

Ευχόμαστε καλή δύναμη σε όλους, είμαστε στην διάθεση κάθε γονέα μέσα από το mail του Συλλόγου. 

 

Κάτω από τις  αναγκαίες μάσκες , για την προστασία της υγείας μας, έχουμε φωνή !!

 

Η Δ.Ε.

 

 

 

 

 

 

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/1/2022

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ