Άνοιγμα Παιδικών Σταθμών με το νέο έτος χωρίς καμία οδηγία για την έξαρση της πανδημίας...

 

Καισαριανή 17/01/2022

Άνοιγμα Παιδικών Σταθμών με το νέο έτος χωρίς καμία οδηγία για την έξαρση της πανδημίας...                                                                                          

Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες από το Δ.Σ. του Συλλόγου!

Αγαπητοί γονείς ,

Οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν εδώ και μια εβδομάδα χωρίς καμιά  νέα οδηγία. Η Κυβέρνηση έκρινε ότι οι Δομές αυτές μπορούν να ανοίξουν χωρίς κανένα επιπλέον μέτρο ασφάλειας παρ’ όλο που ζούμε σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας. Ζούμε μια καθημερινότητα με χιλιάδες κρούσματα , δεκάδες νεκρούς, μια μετάλλαξη του κορονοϊού που εξαπλώνεται και μολύνει με όρους υπερμετάδοσης και ένα σύστημα υγείας που δεν μπορεί να υποστηρίξει την περίθαλψη των νοσούντων.

Αυτό που βλέπουμε είναι ότι:

-Δεν έχει βγει καμία συγκεκριμένη οδηγία για τους παιδικούς σταθμούς από το Υπουργείο Εσωτερικών στο οποίο υπάγονται.

-Δεν έχει ανακοινωθεί κανένα επιπλέον μέτρο που να δείχνει ότι κάποιος ανησυχεί  για την μετάδοση του ιού, τόσο για την προστασία των παιδιών μας όσο και για την προστασία των εργαζομένων.

-Δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς για άδειες είτε σε περίπτωση προληπτικής καραντίνας είτε σε περίπτωση κλεισίματος τμημάτων λόγω κρουσμάτων.

- Δεν υπάρχει σταθερός παιδίατρος ανά παιδικό σταθμό

- Το κέντρο υγείας Παιδιού δεν είναι  στελεχωμένο και υπολειτουργεί  

- Για διαγνωστικά τεστ είτε στους εαυτούς μας , είτε στα παιδιά μας, τρέχουμε σαν παλαβοί, στηνόμαστε σε ατέλειωτες ουρές με αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να βάζουμε το χέρι βαθιά στη τσέπη και να πληρώνουμε για μοριακά τεστ (pcr ) ,στην καλύτερη 150 ευρώ (3 μελής οικογένεια ).

Βλέπουμε για ακόμα μια φορά ότι οι αποφάσεις από την κυβέρνηση και τα επιτελεία της δεν παίρνονται με γνώμονα την δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Όλα τα παραπάνω ,ενισχύουν την αγωνία μας και τον φόβο μας ,με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να επιλέγουν να κρατήσουν μακριά από το φυσικό τους χώρο τα παιδιά .

Για όλα τα παραπάνω παρακολουθήσαμε, ύστερα από πρωτοβουλία της Ένωσης  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής , την διαδικτυακή σύσκεψη μαζί  με άλλους Συλλόγους Γονέων, το Δ.Σ του Σ.Ε.Π.Ε «Ρόζα Ιμβριώτη», το Δ.Σ της Ζ’ ΕΛΜΕ και των φορέων που απαρτίζουν τη Συντονιστική Επιτροπή για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για την Καισαριανή το Σάββατο 15/01/22, με θέμα το συντονισμό δράσης για την ενίσχυση της Π.Φ.Υ στην πόλη και την ανάληψη, με την κατάλληλη στελέχωση και εξοπλισμό, της διενέργειας των rapid -test και μοριακών τεστ (pcr) από το Κέντρο Υγείας του Παιδιού. Θα βγάλουμε ξεχωριστό Δελτίο Τύπου για να ενημερώσουμε .

Αγαπητοί γονείς ,

Στον δήμο μας από τις 10 Γενάρη άνοιξαν  2 Δημοτικοί Σταθμοί, στις 12 Γενάρη άνοιξε τελικά μόνο ο 1Ος , ενώ οι γονείς του 4ου παιδικού ενημερώθηκαν τηλεφωνικός δυο μέρες πριν ,δηλαδή στις 10/01 ότι ο σταθμός τελικά δεν θα λειτουργήσει από 12/01 αλλά από 17/01  . . Με όλη αυτή την αργοπορία , τον κακό προγραμματισμό - λόγω των αναγκαίων εργασιών που διεκδικεί ο Σύλλογος μας  εδώ και αρκετό διάστημα για να ξεκινήσουν στην ώρα τους -  για άλλη μια φορά οι γονείς  πληρώνουν την «νύφη» . Ειδικά οι γονείς του 4ου παιδικού ,αφού έτρεχαν τελευταία στιγμή να εξασφαλίσουν  μέρες από την καλοκαιρινή τους αδεία για να μπορούν να φροντίσουν τα παιδιά τους.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω ,οι παιδικοί άνοιξαν χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η ανανέωση των συμβάσεων 16 εργαζομένων (9 βοηθοί παιδαγωγών ,4 καθαρίστριες ,2 βοηθοί κουζίνας και 1 Διοικητική Υπάλληλος) . Η επιλογή των γονιών να μην στέλνουν τα παιδιά τους στις δομές φαίνεται να βολεύει την Δημοτική αρχή ,αφού αυτή τη στιγμή κατά μέσο όρο στα τμήματα πάνε 4-5 παιδιά .Αναρωτιόμαστε τι θα γίνει αν τα τμήματα γεμίσουν από παιδιά και δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις ;

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η  Δημοτική Αρχή δεν βάζει σε προτεραιότητα τις  προϋποθέσεις για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών σταθμών  και επιλεγεί 2μηνα , την πιο “οικονομική” και αντιπαιδαγωγική λύση !!! Ενώ θα μπορούσε να έχει κάνει χρονιάτικες συμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ  που έχουν δυνατότητα παράτασης κάθε χρόνο και ταυτόχρονα να διεκδικήσει μαζί με τους εργαζόμενους και τους γονείς μόνιμο και σταθερό προσωπικό.

Τέλος μας ανησυχεί ιδιαιτέρα ο προϋπολογισμός του Δήμου για το έτος 2022 . Σε αυτόν , φαίνεται να είναι προϋπολογισμένα 780.000 αντί 1.100.000  δηλαδή , μείον 320.000 για τους παιδικούς σταθμούς . Μας ανησυχεί ιδιαίτερα τι ποσό έχουν προϋπολογίσει για τα έξοδα διατροφής των παιδιών ,αφού δεν δόθηκαν απαντήσεις για το ακριβές ποσό  . Επιμένουμε να συναντηθούμε με τον Υπεύθυνο για τους παιδικούς σταθμούς - κάτι που δεν έχει πραγματοποιηθεί ενώ έχουμε αποστείλει αίτημα εδώ και 3 εβδομάδες  - με την ελπίδα να πάρουμε ολοκληρωμένες απαντήσεις .

Σήμερα  Δεύτερα 17/01/2022 , αντιπροσωπεία του Δ.Σ μαζί με το σωματείο εργαζομένων θα παρευρεθεί σε κάθε έναν παιδικό σταθμό για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε ξεκάθαρη  εικόνα κάτω από ποιες συνθήκες λειτουργούν και θα ενημερώσουμε εκ νέου .

το ΔΣ

 

                             Η Πρόεδρος                                                                    Η Γραμματέας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/1/2022

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ